- Nowy
Kakaowe serce hand made
Kraj pochodzenia: Kolumbia
Waga: 45g
Kakaowe serce
Kakaowe serduszko wytworzone jest ręcznie z kakao ceremonialnego z dodatkiem przypraw korzennych – cynamonu, kardamonu, wanilii, imbiru i goździków. Serduszko ma około 45 gramów – jest idealne jako porcja ceremonialna lub do wypicia we dwoje.
Bardzo dobrze sprawdzi się w formie dodatku do prezentu.
Od czasów cywilizacji prekolumbijskich, kakao jest symbolem obfitości dla Kolumbijczyków i cały czas jest obecne w ich kulturze. Kolumbijczycy, bardzo często żyją i utrzymują się z pracy na farmach. Cenią sobie ziemię i dbają, aby ich kakao było najwyższej jakości. Nazywają kakao “Caquetá colombiano” ze względu na region Caquetá w Amazonii, skąd pochodzi to wyjątkowe kakao. Kakao z tego regionu jest cenione za swoją jakość i unikalne właściwości, które są wynikiem specyficznych warunków klimatycznych i glebowych Amazonii.
Jak smakuje kakao z Kolumbii?
Kolumbijskie kakao jest niesamowicie smaczne, mocno czekoladowe, z delikatnym orzechowym posmakiem. Szybko robi się gęste i kremowe. Jest lekko wytrawne, łagodne. Napełni Twoje ciało przyjemnym ciepłem i delikatnie je rozluźni. Kakao ceremonialne z Kolumbii to głębia smaku i aromatu.
Zobacz także
Produkty z kategorii
Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś opinię
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz opinię
Opinia została wysłana
Twoja opinia nie może być wysłana