• Nowy

Kakao Ceremonialne z Ekwadoru PRZEPŁYW 500g

Marka Cacao Mana
Indeks 078
EAN13 5905538126060
Ilość 5 szt.

Kraj pochodzenia: Ekwador

Rodzaj ziarna: Arriba Nacional 

Dla kogo: Dla początkujących

129,90 zł

25,98 zł 100g

Czas dostawy: 1-2 dni robocze

Kakao Ceremonialne z Ekwadoru - Wyjątkowy Smak i Tradycja

Kakao Ceremonialne z Ekwadoru to prawdziwa perełka dla miłośników kakao. Pochodzi z małych rodzinnych farm w prowincji Los Rios, zlokalizowanej na zielonych wybrzeżach Ekwadoru. Rejon ten słynie z produkcji kakao, a jego rolnicy od wieków doskonalą sztukę uprawy tych wspaniałych ziaren. Farmy są zlokalizowane z dala od dużych miast i są pozyskiwane z uważnością i starannością. Kakao Ceremonialne z Ekwadoru jest określane mianem najbardziej aromatycznego ziarna na świecie lub ziarna dla smakoszy. Jest ziarnem narodowym Ekwadoru i stanowi tylko 5% światowej uprawy kakao.

Dlaczego warto wybrać Kakao Ceremonialne z Ekwadoru?

Ziarna kakao są ręcznie pozyskiwane z drzew kakaowych i starannie selekcjonowane. Następnie są poddane fermentacji co wzmacnia ich smak i aromat, a w kolejnym etapie suszone na ekwadorskim słońcu. Dzięki temu nabierają wyjątkowej słodyczy i głębi. Idealnie nadają się na codzienny napój, dzięki któremu poprawisz swoje zdrowie fizyczne, ale również stan ducha.

Bogactwo smaku i składników odżywczych.

Smak ekwadorskiego kakao jest intensywny, wyrazisty i wielowarstwowy. Przypomina deserową czekoladę, jest głęboko czekoladowe. Dodatkowo ma mocno czekoladowy aromat z wyraźnymi nutami owocowo-kwiatowymi. Jest to czysta symfonia zmysłów. Wszystkie te cechy sprawiają, że kakao z Ekwadoru jest bardzo cenione wśród znawców. Rejon z którego pochodzi, tworzy idealne warunki do wydobycia z ziaren wspaniałego bukietu smakowego. 

Kakao jest bogate w składniki odżywcze, takie jak magnez, wapń i żelazo. Jest to produkt od dawna znany jako superfood, który powstaje bez użycia szkodliwych pestycydów, co czyni go wyborem świadomych konsumentów.

Ekwadorskie ziarna odmiany Arriba Nacional, słyną z delikatnych, kwiatowo-owocowych nut, których nie znajdziemy w innych typach kakao. Standardowe kakao  bardzo często jest przetwarzane maszynowo. Ekwadorskie dzięki tradycyjnym metodom obróbki, ma dużo wyższą jakość i zawartość składników odżywczych. To różnicuje je i czyni wyjątkowym wyborem dla koneserów.

Opinie (0)
Na razie nie dodano żadnej opinii.

Zobacz także