- Nowy
Kakao ceremonialne z Wenezueli LEKKOŚĆ 100g
Kraj pochodzenia: Wenezuela
Rodzaj ziarna: Criollo
Dla kogo: Dla początkujących
Kakao ceremonialne (pełnotłusta pasta kakao, miazga kakaowa) z Wenezueli LEKKOŚĆ
Wenezuelskie pasma górskie i ich żyzne ziemie są kolebką kakao criollo. To tutaj powstaje pasta, określana mianem najszlachetniejszego ziarna świata. Kakao pochodzi z obszarów jeziora Maracaibo z małych rodzinnych farm. Ziarna są starannie zbierane, selekcjonowane i umieszczane w drewnianych skrzyniach na parę dni, aby mogło sfermęntować. Kolejno jest suszone na słońcu, prażone i mielone na pastę. Ludności Wenezueli kakao traktuje jako świętą rośliną i dlatego uprawa odbywa się z poszanowaniem kakaowca, ziemi i ludzi pracujących przy zbiorach i produkcji.
Dlaczego warto wybrać Kakao Ceremonialne z Wenezueli?
Kakao z Wenezueli idealnie się rozpuszcza i ma świetną formę do pochrupania - możemy je jeść jak czekoladę. Jego smak jest intensywnie czekoladowy, gorzki, a jednocześnie delikatny i bardzo smaczny. Kakao pięknie wycisza, relaksuje ciało i umysł. Spożywanie większych ilości potrafi natomiast pobudzić do działania, dodać energii i siły.
Zobacz także
Produkty z kategorii
Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś opinię
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz opinię
Opinia została wysłana
Twoja opinia nie może być wysłana