- Nowy
- Obecnie brak na stanie
Kakao Ceremonialne z Ekwadoru PRZEPŁYW 250g
Kraj pochodzenia: Ekwador
Rodzaj ziarna: Arriba Nacional
Dla kogo: Dla początkujących
27,96 zł 100g
Kakao Ceremonialne z Ekwadoru - Wyjątkowy Smak i Tradycja
Kakao Ceremonialne (pełnotłusta pasta kakao, miazga kakaowa) z Ekwadoru to prawdziwa perełka dla miłośników kakao. Pochodzi z małych rodzinnych farm w prowincji Los Rios, zlokalizowanej na zielonych wybrzeżach Ekwadoru. Rejon ten słynie z produkcji kakao, a jego rolnicy od wieków doskonalą sztukę uprawy tych wspaniałych ziaren. Farmy są zlokalizowane z dala od dużych miast i są pozyskiwane z uważnością i starannością. Kakao Ceremonialne z Ekwadoru jest określane mianem najbardziej aromatycznego ziarna na świecie lub ziarna dla smakoszy. Jest ziarnem narodowym Ekwadoru i stanowi tylko 5% światowej uprawy kakao.
Dlaczego warto wybrać Kakao Ceremonialne z Ekwadoru?
Ziarna kakao są ręcznie pozyskiwane z drzew kakaowych i starannie selekcjonowane. Następnie są poddane fermentacji co wzmacnia ich smak i aromat, a w kolejnym etapie suszone na ekwadorskim słońcu. Dzięki temu nabierają wyjątkowej słodyczy i głębi. Idealnie nadają się na codzienny napój, dzięki któremu poprawisz swoje zdrowie fizyczne, ale również stan ducha.
Bogactwo smaku i składników odżywczych.
Smak ekwadorskiego kakao jest intensywny, wyrazisty i wielowarstwowy. Przypomina deserową czekoladę, jest głęboko czekoladowe. Dodatkowo ma mocno czekoladowy aromat z wyraźnymi nutami owocowo-kwiatowymi. Jest to czysta symfonia zmysłów. Wszystkie te cechy sprawiają, że kakao z Ekwadoru jest bardzo cenione wśród znawców. Rejon z którego pochodzi, tworzy idealne warunki do wydobycia z ziaren wspaniałego bukietu smakowego.
Kakao jest bogate w składniki odżywcze, takie jak magnez, wapń i żelazo. Jest to produkt od dawna znany jako superfood, który powstaje bez użycia szkodliwych pestycydów, co czyni go wyborem świadomych konsumentów.
Ekwadorskie ziarna odmiany Arriba Nacional, słyną z delikatnych, kwiatowo-owocowych nut, których nie znajdziemy w innych typach kakao. Standardowe kakao bardzo często jest przetwarzane maszynowo. Ekwadorskie dzięki tradycyjnym metodom obróbki, ma dużo wyższą jakość i zawartość składników odżywczych. To różnicuje je i czyni wyjątkowym wyborem dla koneserów.
Zobacz także
Produkty z kategorii
Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś opinię
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz opinię
Opinia została wysłana
Twoja opinia nie może być wysłana