- Nowy
Kawa ziarnista Arcaffe Mokacrema 250g
Kraj pochodzenia ziarna: Gwatemala, Etiopia, Salwador, Brazylia
Wyczuwalne smaki: Owoce Cytrusowe, Kwiaty
Mokacrema to wyjątkowy blend kaw ziarnistych jakości speciality, skomponowany z ziaren pochodzących z Gwatemali, Salwadoru, Etiopii i Brazylii. Ta kawa jest certyfikowana przez “CSC ® - Certified Speciality Coffee Association of Italy”, który świadczy o użyciu tylko najlepszych ziaren, a wszystkie opakowania są opatrzone etykietą z numerem i hologramem, świadczącym o jej wysokiej jakości.
Dlaczego warto sięgnąć po filiżankę Mokacremy?
Budyń czekoladowy to hasło dnia! Bez dosładzania białym cukrem, kawa jest przyjemnie słodka. Poczujemy też wanilię i karmel. Goryczka na wyższym poziomie niż w przypadku znacznie jaśniej palonych arabik speciality, jednak nie dominuje. Cały czas towarzyszy delikatna słodycz. Kwasowość jest na bardzo niskim poziomie, ale istnieje. W smaku Arcaffe Mokacrema wyczuwamy wspaniałe nuty kwiatów i owoców cytrusowych, które fantastycznie się dopełniają.
Jest to włoskie espresso w naprawdę zacnym wydaniu.
Może cappuccino?
Nadal wyczuwamy budyń. Jednak dochodzi smak korzenny, coś przypominającego piernik. Na co musimy zwrócić uwagę to gorycz, która znika niemal całkowicie. Dominuje gorzka czekolada i mocno karmelizowane orzechy. Wyraźny zapach prażonego słodu, takiego do piwa, oraz nieco ziemiste tony. Aromat jest intensywny, głęboki, z charakterem. Czy są owoce? Na pewno, jednak nie intensywne. Trochę w tle, gdzieś się zapodziewa wolny cytrusowy elektron. 🌟☕
Arcaffe Mokacrema to kawa stworzona do parzenia w ekspresach ciśnieniowych, lecz dobierając odpowiedni stopnień zmielenia ziaren, można zaparzyć ją także w ekspresie przelewowym, french pressie, kawiarce, czy też w sposób tradycyjny.
Zobacz także
Produkty z kategorii
Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś opinię
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz opinię
Opinia została wysłana
Twoja opinia nie może być wysłana